Witzmann Mihály

SiófokFő u. 131.4. választókerület
2016 Sep. 27 14:30

A hazai gazdaság felminősítésének várható hatásairól kérdeztem a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárát az Országgyűlésben

Szeptember 16-án, a Standard and Poor’s hitelminősítő intézet – egy régóta várt, és teljesen jogosnak mondható döntésével -, a befektetési kategóriába sorolta a magyar államkötvényeket. A kedvező értékelés egyértelműen jelzi, hogy a magyar gazdaság teljesítményét már a legszigorúbb minősítő intézetek is elismerik.


A felminősítés világosan bizonyítja azt is, hogy Magyarország valóban jó úton halad, és az ország pénzügyi stabilitása, valamint a növekedési mutatók láttán, az Európai Unió és a nemzetközi szervezetek is bizakodóan tekintenek hazánk pénzügyi és gazdasági helyzetének alakulására.
Természetesen még mindig nem tartunk ott, ahol tartani szeretnénk, de örömmel tapasztalom, hogy a folyamatosan javuló makrogazdasági mutatóknak már választókörzetemben is kézzel fogható pozitívumai vannak. A siófoki, tabi, fonyódi és kaposvári járásokban is drasztikusan csökkent a munkanélküliség, emelkedett a beruházások, építkezések száma, és egyre több család tud a félretett megtakarításaiból akár nyaralásra, akár befektetésre fordítani.


Ezekről az örömteli tényekről beszéltem parlamenti interpellációmban.

Witzmann Mihály

Siófok, Fő u. 131.
eseménynaptár