Witzmann Mihály

SiófokFő u. 131.4. választókerület
2016 Dec. 6 11:50

8 milliárdos fejlesztés a siófoki térségben

Tegnap délelőtt ünnepélyes keretek között adtuk át az új siófoki szennyvíztelepet.

 

A 18 milliárd forintos Dél-balatoni Szennyvízprogram az Európai Unió és Magyarország Kormányának 100%-os támogatásából valósult meg, amelyből a siófoki fejlesztés közel 8 milliárdot tett ki. A siófoki agglomerációt érintő beruházás révén az ország talán legkorszerűbb szennyvíztelepe épült meg Siófokon, és került sor a Siófok-Töreki városrésznek és Balatonendréd községnek a teljes, valamint Balatonföldvár, Zamárdi és Siófok városok csatorna nélküli utcáiban a szükséges szennyvízhálózat kiépítésére.


Biztos vagyok benne, hogy közös munkánk és az utóbbi évek erőfeszítései nem voltak hiábavalóak, ugyanis a megvalósult projekt nemcsak a környezet védelmét és az érintett településeken lakók komfortérzetének emelkedését szolgálja, hanem jelentősen növelheti a térség tőkevonzó-képességét, a helyi gazdaság fejlődését, új építési engedélyek kiadását és új munkahelyek létrejöttét egyaránt. Köszönettel vettem a Társulat elnökétől, Hidvégi Józseftől azt a kedves plakettet, amellyel a projekt megvalósulása érdekében kifejtett munkámat kívánták elismerni.


Az átadott beruházás óriási eredmény, de nem dőlhetünk hátra, mert még mindig van feladatunk bőven. Az elmúlt hónapokban számos találkozót szerveztem, ahol az érintett polgármesterekkel, a DRV vezetőivel, vízügyi szakemberekkel és a Kormány képviselőivel is egyeztettem az előttünk álló feladatokról.


Célom, hogy a 2020-ig tartó EU-s ciklusban Kereki-Bálványos-Pusztaszemes-Lulla, Nagyberény-Som, a Tabi Járáshoz tartozó kistelepülések és az igali agglomeráció esetében is lehetőségünk legyen a maihoz hasonló fejlesztések megvalósítására.
(Fotó: Kajetán Jácint)

Witzmann Mihály

Siófok, Fő u. 131.
eseménynaptár