Witzmann Mihály

SiófokFő u. 131.4. választókerület
2017 Apr. 21 11:00

Változik a siófoki uszoda helyszíne!

Még a márciusi képviselő-testületi ülésen tártam a városvezetés elé egy kedvező pályázati lehetőséget, amelynek elnyerése esetén uszodát létesíthetnénk Siófokon.

 


Ennek megfelelően kértem a képviselő-testületet, hogy döntsenek a pályázaton történő indulásról, az uszoda méretéről és a megvalósítás helyszínéről is. Az így megszületett önkormányzati határozat szerint a leendő uszodának az utazócirkusz, illetve a vidámpark által használt terület lett kijelölve.

 

Azonban a városi főépítész szakmai álláspontja miatt a városvezetésnek meg kellett változtatnia az eredetileg megjelölt széplaki helyszínt. Így a tegnapi rendkívüli ülésen az a döntés született, hogy a beruházás a JYSK áruház előtti körforgalomtól keletre lévő, sportcélú hasznosításra kijelölt ingatlanon valósuljon meg. A TAO támogatás feltétele a vízilabda egyesület működtetése is. Ezzel kapcsolatban sikeres megbeszéléseken vagyok túl a Fehérvári Vízilabda Sportegyesülettel, akik szakmai együttműködő partnerekként segítik a beruházás létrejöttét, a vízilabda szakosztály megszervezését és a sportág oktatását Siófokon.

 

A képviselő-testület döntött az önkormányzati önrész és a rá eső költségek költségvetésben történő biztosításról is. A pályázat beadási határideje április 30-a. Nagyon bízom a pályázat sikerében, és abban is, hogy a források biztosításával a létesítmény mihamarabb elkészülhet.

Witzmann Mihály

Siófok, Fő u. 131.
eseménynaptár