2019 Apr. 12 00:00

Szakmák éjszakája Siófokon

Szokatlan időpontban és rendhagyó helyszínen nyitottuk meg a Szakmák éjszakáját Siófokon. A Siófoki Szakképzési Centrum a Balatoni Hajózási ZRt-vel együttműködve a közelmúltban indította útjára a hajózási technikus képzést. A mai esemény egyik fő üzenete, hogy két, teljesen más feladatkörrel, ám mégis hasonló filozófiával működő intézmény (egy közlekedési vállalat és egy oktatási centrum) képes lehet arra, hogy céljaikat és lehetőségeiket összehangolva, sikeresen működjenek együtt. Ennek az együttműködésnek az alapja pedig az innovációra való nyitottság mindkét fél részéről. Ahhoz, hogy a jövőben további eredményeket érhessünk el a gazdasági növekedés, a foglalkoztatottság és a versenyképesség terén, hasonló partnerségek kialakítása szükséges országos és regionális szinten egyaránt. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervezésében megvalósuló programsorozatba az ország közel 400 szakképző iskolája kapcsolódott be annak érdekében, hogy a továbbtanulni szándékozó általános iskolások, a második szakma megszerzésében, illetve átképzésben résztvenni szándékozók megfelelő karriert és egzisztenciát biztosító szakmákat találhassanak maguk számára.