WITZMANN MIHÁLY 2014. szeptember 15.
ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ SOMOGY 4. VÁLASZTÓKERÜLET, SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ALELNÖKE
\"Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.\" - Széchenyi István

Megkezdődött a Lepsény - Szántód-Kőröshegy vasútvonal korszerűsítése
2014. szeptember 09. 19:24 >> Hírek

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szeptember 9-én tartotta a Lepsény – Szántód-Kőröshegy vasútvonal korszerűsítésének hivatalos nyitóünnepségét. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter beszédében elmondta, hogy a kormány elkötelezett a vasúti közösségi közlekedés színvonalának növelésében, aminek ékes példája a régióhoz tartozó vasútfejlesztés. Magyarország egyik legfontosabb turisztikai célpontja a Balaton, ezért nagyon fontos ez aberuházás, amely elősegíti a megközelíthetőséget az ideérkezőknek és a gyorsabb közlekedést a környező lakosoknak. Környezetvédelmi megfontolások is indokolják, hogy a meglévő közúti kapacitások bővítése mellett a kötöttpályás vonalak fejlesztésére is sor kerüljön.

Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője a SomogyTV-nek elmondta, hogy az elkövetkezendő hónapokban történelmi léptékű fejlesztésre kerül sor a 30-as vasútvonal Lepsény-Szántód-Kőröshegy közti szakaszán, ugyanis legutoljára ötven évvel ezelőtt történt vonalkorszerűsítés az említett szakaszon. A képviselő kiemelte, hogy a térség közlekedési infrastruktúrája óriásit lép előre a beruházás révén, ugyanis Magyarország egyik legforgalmasabb vasútvonalának 32 km-es szakasza nem csupán esztétikumában újul meg, hanem csökkenni fog a zajterhelés és az itt közlekedő vasúti szerelvények menetideje is.

Szüreti Napok Kisbárapátiban
2014. szeptember 06. 18:20 >> Hírek

Kiss Jánosné polgármester asszonnyal péntek este nyitottuk meg a Kisbárapáti Szüreti Napokat. A tegnap esti kulturális műsor után, a programok szombaton is folytatódnak.

Szüreti Napok Kisbárapátiban
2014. szeptember 06. 18:20 >> Hírek

A házigazdák sikerével zárult a VI. Polgári Sportnap Balatonlellén
2014. augusztus 29. 23:35 >> Hírek

Hatodik alkalommal rendezte meg a Fidesz balatonlellei szervezete a Polgári Sportnap elnevezésű rendezvényét a Napfény Strandon.

A jó hangulatú sportesemény gerincét a korábbi szokásoknak megfelelően a strandfoci kupa jelentette. A megmérettetésre idén hat csapat nevezett (Polgármesterek, Média, Fidesz-Kaposvár, Fidelitas, Somogy Megyei Kormányhivatal és a házigazda Fidesz-Balatonlelle).

A strandfoci mellett idén is számos sportolási lehetőség kínálkozott a vendégek számára, mivel asztalitenisz, csocsó és természetesen strandolás is szerepelt a programok között.

A díjakat Gelencsér Attila és Witzmann Mihály országgyűlési képviselők, Jakó Gergely a Fidesz megyei önkormányzati listavezetője és Balogh István a rendezvény főszervezője adták át.

Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon
2014. augusztus 21. 15:16 >> Hírek

Az eseményen készült további képeket ITT tekintheti meg!

Templom és városközpont avató Igalban
2014. augusztus 20. 14:35 >> Hírek

Augusztus 20-án délelőtt adtuk át a több mint 615 millió forintos támogatásból megújult igali városközpontot. Az egyházturisztikai fejlesztéssel a Római Katolikus templom és környezete, a Kálvária-domb, és a szőlőhegyen található Szent Donát kápolna rekonstrukciója történt meg, de sor került egy szabadtéri hittanterem, valamint új szálláshelyek kialakítására is. Az Új Széchenyi Tervből megvalósított beruházással nem csak impozáns külsőt kapott a település, hanem a Szent Mártonról elnevezett zarándokút egyik meghatározó állomásává is vált.

Az eseményen készült képeket ITT tekintheti meg.

Egészségnap, riszfesztivál, falunapok a megyében
2014. augusztus 16. 19:56 >> Hírek

A somogyi települések falunapjait meglátogatva ma ismét sok tapasztalattal lettem gazdagabb. A napot Kisgyalánban kezdtem, majd Patalomba, Bábonymegyerre és Nagyberénybe látogattam el.

Mária-napi ünnep Balatonőszödön
2014. augusztus 15. 17:28 >> Hírek

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Mária-napi búcsút Balatonőszödön. Az idei eseményt az 1935-ben épült őszödi kápolna megújulása tette emlékezetessé. A fejlesztés révén megvalósult az egyházi épület ólomüveg ablakainak rekonstrukciója, és a 14 stációt bemutató dombormű táblák is felavatásra kerültek. A beruházás az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásából, önkormányzati önerőből, és közösségi adományokból jött létre.

Falunapi programok Somogyban
2014. augusztus 09. 20:02 >> Hírek

Eleget téve a kedves meghívásoknak a mai napon Szóládon, Taszáron, Zimányban, és Felsőmocsoládon jártam. Köszönöm a baráti fogadtatást.

Az eseményeken készült képeket ITT tekintheti meg.

Gazdanap Kilitin
2014. augusztus 09. 19:55 >> Hírek

Kenyérszentelés, szántóverseny, lovasjátékok, mezőgazdasági gépek bemutatója, szórakoztató programok és páratlan gasztronómiai élmények fogadták az érdeklődőket a 9. alkalommal megrendezésre kerülő Kiliti Gazdanapon.

Az eseményenkészült képek ITT tekinthetőek meg!

. oldal