WITZMANN MIHÁLY 2014. április 19.
ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐJELÖLT, SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ALELNÖKE
\"Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.\" - Széchenyi István

Átvette megbízólevelét az új parlamenti képviselő
2014. április 17. 14:40 >> Hírek

Már hivatalosan is Witzmann Mihály képviseli Somogy 4-es számú, siófoki központú választókerületének mintegy 84 ezer lakóját a Parlamentben. Az újdonsült képviselő ma vehette át megbízólevelét a választási bizottságtól.

Nagy elismerés, és óriási bizalom, amit a somogyiaktól kaptam. Úgy kívánok tevékenykedni, hogy az elnyert bizalmat megháláljam, megszolgáljam – mondta megbízólevelének átvételekor Witzmann Mihály, aki az olyan országos politikai törekvések és irányvonalak, mint a munkahelyteremtés, a gazdaságélénkítés folytatása mellett a helyi specifikumokat is szem előtt tartva kíván munkálkodni az elkövetkező években. A turizmus, a mezőgazdaság és a feldolgozóipar feltételeinek javítása mellett a méretében is jelentős választókerület infrastrukturális fejlesztését is szeretné elérni, hiszen e tekintetben az északi és déli területek között nemcsak a távolság nagy . – A munka elkezdődött, azon leszek, hogy 84 ezer ember érdekében tudjak tevékenykedni. Bízom benne, hogy nem fognak csalódni bennem – hangsúlyozta az újdonsült honatya.

A kisebb létszámmal felálló új Parlamentben nagyobb súllyal bír majd egy-egy terület képviselője – véli dr. Balázs Árpád, Siófok polgármestere, aki a arról is beszélt: az Országgyűlés új tagjaként munkába álló Witzmann Mihálytól azt várja, hogy hatékonyan mozdítsa előre Siófok folyamatban lévő projektjeit. A városban számos előkészített fejlesztés vár indulásra vagy befejezésre, így Siófok polgármestere a gazdaság élénkülésére számít az elkövetkező négy évben.

www.partfm.hu

Területfejlesztési tanácskozás a Megyeházán
2014. április 15. 20:25 >> Hírek

A 2014-2020 közötti európai úniós források hatékony felhasználása érdekében a területfejlesztési munkacsoportok járásonként vitatták meg jövőbeli fejlesztési elképzeléseiket a Megyeházán. A mai napon a Siófoki járást képviselő polgármesterekkel és fejlesztési szakértőkkel folytattunk egyeztető tárgyalást. Az alapos és széles körű előkészítésnek óriási jelentősége van, mert a Település és Területfejlesztési Operatív Program 46 milliárd forint fejlesztést tesz lehetővé megyei szinten az előttünk álló időszakban, és végre az itt élők dönthetnek arról, hogy milyen irányban fejlődjön a térség.

Húsvéti ajándékok a bedegkéri ovisoknak
2014. április 15. 19:18 >> Hírek

Dr. Budai Gyulával, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárával ismét meglátogattuk a bedegkéri óvodásokat. A közelgő húsvét alkalmából játékokat, sportszereket, gyümölcsöket és édességeket ajándékoztunk nekik. A faluban élő kisgyermekeket már korábban is felkerestük, egy helyi nagymama, Andok Lászlóné kérésére. Ezt a hagyományt folytattuk ma is.

Húsvéti kiállítás és vásár Kazsokon
2014. április 12. 19:42 >> Hírek

Harmadik alkalommal rendezte meg a kazsoki Margaréta Egyesület a húsvéti kézműves kiállítást és vásárt. Az idei rendezvényt tovább színesítették a környező települések kulturális egyesületeinek előadásai. A egész napos szórakoztató programot abból a vidékfejlesztési támogatásból valósították meg, amelynek köszönhetően hamarosan megújulhat a faluház is.

Magyarok Vására Siófokon
2014. április 12. 18:00 >> Hírek

A korábbi hagyományoknak megfelelően a szervezők az idén is megszervezték a Magyarok Vására című rendezvényt Siófokon az Édenkert Panzió udvarán, amelyen közel húsz kiállító kínálta portékáit. A látogatók ismét kiváló népművészeti termékek, fafaragások, cserépedények és házi készítésű élelmiszerek közül válogathattak.

Aktivista találkozó Nyimben
2014. április 12. 13:53 >> Hírek

A Somogy 4-es választókerület Fidesz-KDNP-s aktivistáit láttuk vendégül péntek délután a festői szépségű Nyimben, amelyre közel ötszáz segítőnk fogadta el meghívásunkat. A hála és az elismerés jegyében ezúton is köszönetet mondtam azoknak, akik a kampány során szórólapozással, aláírásgyűjtéssel, vagy éppen szavazóköri munkával segítették a sikeres választási eredmény elérését. A remek hangulatú eseményre ellátogatott hozzánk a Fidesz szóvivője, Selmeczi Gabriella is, aki köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy május 25-én, az európai parlamenti választáson újabb megmérettetés vár ránk, és a kampány során továbbra is számítunk önkénteseink segítségére.

Az eseményen készült képeket ITT tekintheti meg!

A költészetet és a költőket köszöntötték Balatonszárszón
2014. április 11. 18:28 >> Hírek

A 27. alkalommal megrendezésre kerülő program a hagyományoknak megfelelően a József Attila szobornál vette kezdetét, ahol többen is ünnepi gondolatokkal köszöntötték a vendégeket, majd koszorúkat helyeztek el az emlékműnél.

Az esemény egyik fő támogatója idén is a Somogy Megyei Közgyűlés volt, akit Witzmann Mihály alelnök képviselt. Beszédében a magyar nyelv ápolásának fontosságát hangsúlyozta:„Mindannyian jól ismerjük Széchenyi István szavait, miszerint „nyelvében él a nemzet”. A gondolat ma is igaz, ugyanis mi magyarok sok mindenre büszkék lehetünk. Büszkék lehetünk a történelmünkre, a természeti értékeinkre, a mindennapi eredményeinkre és igazán büszkék lehetünk egyik legfőbb nemzeti kincsünkre, az anyanyelvünkre. A magyar nyelv egy egészen kivételes és gazdag jelrendszer. Ezen jelrendszer alkalmazásának magasiskolája pedig nem más, mint a magyar költészet, amelyet a mai napon ünneplünk.” – fogalmazott az alelnök, majd hozzátette:"Fontos ünnep ez a mai, hiszen a költészet nem csupán érzelmeket, hangulatokat, hangulatváltozásokat vagy magával ragadó pillanatokat közvetít, hanem a magyar nyelv szépségét, sokszínűségét és gazdagságát is hirdeti.A mai napon pedig a magyar költők munkássága előtt is tisztelgünk, hiszen ők azok, akik a magyar nyelv gyönyörű szavait és kifejezéseit versekké formálva egyedülálló élményt kínálnak a verseket szerető olvasók számára."

Az egész napos rendezvény fő attrakcióját idén is az általános iskolások számára meghirdetett József Attila szavalóverseny megyei döntője szolgáltatta, amelyre Somogy számos iskolájából érkeztek diákok.

A szavalóverseny mellett a vendégek megtekinthették Szőke György szárszói grafikusművész fotókiállítását és Maczkó Mária énekes előadását egyaránt.

Witzmann Mihály: a mezőgazdaságot, a feldolgozóipart és a turizmust kell fejleszteni
2014. április 09. 16:20 >> Hírek

A Balaton partjától a délebbre fekvő somogyi településekig 100 kilométeres távolságot is felölelő választókerület adottságaiból kiindulva elsődlegesen a mezőgazdaságot, a ráépülő feldolgozóipart és a turizmust kell fejleszteni a jövőben - nyilatkozta az MTI-nek Witzmann Mihály (FIDESZ-KDNP).

Szólt arról is, óriási elismerés számára, hogy egy "viszonylag rövid, de eseménydús" kampányidőszak után ekkora támogatottságot tudott szerezni.

Hozzátette, a választási eredményekből az is kiderült, hogy szó sincs kormányváltó hangulatról. "Külön öröm számomra, hogy bár először lettem országgyűlési képviselő-jelölt, máris ekkora bizalmat szavaztak nekem" - fogalmazott, hozzátéve, hogy törékeny dolog a bizalom, amit a legjobb tudása szerinti munkával kíván meghálálni.

Egyebek közt azzal, hogy a jövőben is szoros és közvetlen kapcsolatot ápol a választópolgáraival.
Beszámolója szerint az elmúlt négy évben a Somogy megyei közgyűlés alelnökeként végigjárta a megye összes települését, majd az elmúlt 15 hónapban, amikor a Fidesz képviselőjelöltje lett, a választókerület 71 településén ismét látogatást tett.

www.partfm.hu

Köszönöm a bizalmat
2014. április 07. 23:11 >> Hírek

Tér keresztelő ünnepség
2014. április 04. 16:06 >> Hírek

A Part FM Fagyi Fieszta című rendezvényének megnyitója alkalmából, a siófoki Fő teret Fagylalt térre kereszteltük.

Az eseménye készült képeket ITT tekintheti meg!

. oldal