WITZMANN MIHÁLY 2015. január 31.
ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ SOMOGY 4. VÁLASZTÓKERÜLET
\"Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.\" - Széchenyi István

Witzmann: Elég a három matrica!
2015. január 23. 09:54 >> Hírek
Számos ponton módosított a kormány az útdíjrendeletén, Fónagy János NFM-államtitkár ma délelőtt jelentett be több változást is. Ami számunkra leginkább érdekes, hogy a rövidke Veszprém megyei szakasz miatt nem kell négy matricát vásárolni, elég a három Budapest és a déli part között.

Mint azt korábban megírtuk levélben fordult Dr. Seszták Miklós miniszterhez Witzmann Mihály országgyűlési képviselő az újonnan bevezetett megyei autópálya matrica rendszer ügyében. A képviselő levelében két problémára is megoldást kért. Az első inkább a helyben élőket érinti, azaz a 2013. januárjában Somogy megyéhez csatlakozó Balatonvilágos autópálya-lehajtója Veszprém megyei területen fekszik, így hiába vásárolják meg a balatonvilágosi lakók illetve az oda utazó somogyiak a rájuk vonatkozó megyei matricát, a lehajtót nem tudják igénybe venni, csak abban az esetben, ha a veszprémi matricát is megváltják. A másik probléma a Balaton déli partjának elérése a négy matricás rendszerben, amely elsősorban a déli települések versenyképességét, pozícióját veszélyezteti, hiszen az északi part eléréséhez elég három matrica. Ez egyébként az egyik legtöbbeket foglalkoztató kérdés volt az utóbbi időben, hogy az M7-esen a Balatonhoz hány megyei matricával lehet eljutni.

Új barkácsáruház nyílt Tabon
2015. január 21. 13:17 >> Hírek

Az Új Széchenyi Terv támogatásával, 60 millió forintból megvalósult barkácsáruházat adtunk ma át a Koppány-völgye fővárosában. A magyar tulajdonú cégcsoport a legmodernebb energetikai technológiát alkalmazta a kivitelezés során, a beruházásnak köszönhetően pedig új munkahelyek létesülhettek a somogyi városban.

Az eseményen készült képeket ITT tekintheti meg!

Idősek Parkja
2015. január 16. 19:05 >> Hírek
Siófok szépkorú lakóinak egészségmegőrzését szolgálja a mai napon átadott Idősek Parkja.

A siófokiak régóta várt álma válhatott valóra a mai napon, hiszen ezzel a közösségi térrel, az Idősek Parkjával a régebb óta fiatalok is megkapják a lehetőséget a rendszeres testmozgásra, a szabadidő hasznos eltöltésére – mondta az átadón Witzmann Mihály országgyűlési képviselő. A park létrehozásának ötlete hét évvel ezelőtt fogalmazódott meg, és a tervek idén végül megvalósultak. Az Újpiac téren, amely leginkább az idősebb korosztály által lakott övezet, a korábbi játszótérből létrejöhetett az Idősek Parkja. A beruházás a korábbi években főként a hajléktalanok jelenléte miatt nem jöhetett létre, azonban másfél-két évvel ezelőtt a Fő utcai közösségi étkezés Hajléktalanszállóhoz történő áthelyezésével egyre kisebb számban jelnetek meg hajléktalanok a környéken. A park ezáltal jelenleg biztonságosabb környezetet nyújt az időseknek.

Witzmann: Olcsóbb M7-est!
2015. január 15. 20:23 >> Hírek

Levélben fordult Dr. Seszták Miklós miniszterhez Witzmann Mihály országgyűlési képviselő az újonnan bevezetett megyei autópálya matrica rendszer ügyében.

Witzmann Mihály levelében a Balaton elérésével kapcsolatban kéri az M7-es autópálya Veszprém megyei szakaszán a matrica rendszer felülvizsgálatát, valamint a választókerületben és annak környezetében élő lakosok kérését tolmácsolja a miniszter felé a világosi lehajtóval kapcsolatban.A szóban forgó autópálya szakasz mindösszesen 4398m megtételét jelenti az arra közlekedők számára.

A 2013. januárjában Somogy megyéhez csatlakozó Balatonvilágos autópálya-lehajtója viszont Veszprém megyei területen fekszik. Így hiába vásárolják meg a balatonvilágosi lakók illetve az oda utazó somogyiak a rájuk vonatkozó megyei matricát, a lehajtót nem tudják igénybe venni, csak abban az esetben, ha a veszprémi matricát is megváltják. A másik probléma a Balaton déli partjának elérése.
- Az M7-es autópályán a megyei matricás rendszer alapján évi 20.000 Ft-ból lehet a Balaton Déli partját megközelíteni a rövidke Veszprém megyei szakasz miatt. Ez a szabályozás viszont több szempontból aggályos a Siófok székhelyű választókörzetre nézve, mivel az Északi part települései évi 15000 Ft-ból közelíthetőek meg. Ez a Déli települések versenyképességét, és pozícióját is negatívan érintheti – mondta Witzmann Mihály
A képviselő javaslata szerint engedélyezni kellene, hogy egy megyei matrica vásárlásával, kompenzációs célzattal 5 km-es türelmi útszakaszt lehessen a másik megye területéből igénybe venni, így kiküszöbölhetővé válhatna a probléma és a máshol előforduló hasonló esetek is.

www.siofoki-hirek.hu

Lejáratásra használják a gyerekeket
2015. január 15. 09:28 >> Hírek

A tisztánlátás kedvéért, ha Szabó Tímea valóban szívén viselné a gyermekek étkeztetését, nem az utolsó utáni pillanatban állt volna elő kezdeményezésével.
A javaslat szándékosan úgy lett benyújtva, hogy tényleges intézkedésre - az ünnepek és az iskolai szünet miatt - már ne jusson idő, ez tehát csak az ellenzék politikai haszonszerzésre és a kormánypárti képviselők lejáratására volt alkalmas.
Azt persze az ellenzéki képviselőasszony sem árulta el, hogyan hajtotta volna végre ötletét. Ehhez a 2014-es költségvetést kellett volna módosítani, ami csak a házszabály megkerülésével, a Parlament újbóli összehívásával lett volna lehetséges. Mindössze annyit mondott, hogy az egyébként ünnepek alatt szabadságukat töltő önkormányzati és iskolai dolgozók gondoskodjanak elképzelése megvalósításáról.
Már többször is bizonyítottam, hogy mindig örömmel állok különféle jótékonysági kezdeményezések mellé, illetve rendszeresen szervezek is ilyeneket. Amennyiben ez a javaslat időben érkezik és országosan egységes módon kivitelezhető, biztos vagyok benne, hogy a kormánypárti képviselők is támogatják.

országgyűlési képviselő,
a Költségvetési Bizottság tagja

Reagálás Szabó Tímea (PM) sajtóközleményére:
2015. január 13. 14:46 >> Hírek

Szabó Tímea országgyűlési képviselő mielőtt kiadta közleményét és pellengére állította a bizottság fideszes és KDNP-s képviselőit, pontosan tudnia kellett – szakmai hozzáértését vonnánk kétségbe, ha az ellenkezőjét feltételeznénk –, hogy a Házszabály december 15-én már nem teszi lehetővé a 2014-es költségvetés módosítását. Törvényjavaslata érdemi tárgyalására így nem lett volna lehetőség, képviselői önálló indítványának tárgysorozatba vételét ezért nem szavazták meg a kormánypárti képviselők.
Annak ellenére vádolja a gyermekszegénység iránti érzéketlenséggel a fideszes politikusokat, hogy már nyilvánosságra kerültek azok az adatok, amelyek bizonyítják, hogy a kormány kiemelt célként kezeli a gyermekszegénység felszámolását és a gyermekétkeztetés ingyenessé tételét a rászorulók számára.
A hétvégi, az ünnepek és az iskolai szünetek alatti időszakban történő meleg ételhez jutás megoldására négyszázmillió forinttal emeltük meg a nyári gyermekétkeztetés jövő évi keretét, és 5,5 milliárd forinttal többet különítettünk el a tanév közbeni étkezés finanszírozására. Az 5,5 milliárd forint többlet lehetővé fogja tenni, hogy 2015-ben a gyerekek kétharmada tanév közben az iskolákban ingyenesen étkezhessen.
A gyermekek érdekében is mindig készen áll a Fidesz képviselőcsoportja az érdemi vitákra, pozitív intézkedések meghozatalára, azonban a jogszabályok figyelmen kívül hagyását nem tartjuk szerencsésnek.
Joggal merülhet fel a gyanú, hogy a PM színeiben politizáló Szabó Tímea képviselőtársunkat nem igazán a rászorulókon való segítés szándéka vezette törvényjavaslatának megfogalmazásában és benyújtásában, hanem az egyszerű szereplési vágy, és a gyermekétkeztetést csupán – sajnálatos módon – fel- és kihasználta önös célja elérése érdekében.

országgyűlési képviselő
a Költségvetési Bizottság tagja

Látogatás a bedegkéri ovisoknál
2015. január 06. 20:47 >> Hírek

Ma ismét meglátogattam a bedegkéri óvodásokat, akik kedves műsorral és egy saját készítésű szerencsekővel ajándékoztak meg.

Áldott Karácsonyt Kívánok!
2014. december 22. 10:43 >> Hírek