WITZMANN MIHÁLY 2014. augusztus 29.
ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ SOMOGY 4. VÁLASZTÓKERÜLET, SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ALELNÖKE
\"Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.\" - Széchenyi István

Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon
2014. augusztus 21. 15:16 >> Hírek

Az eseményen készült további képeket ITT tekintheti meg!

Templom és városközpont avató Igalban
2014. augusztus 20. 14:35 >> Hírek

Augusztus 20-án délelőtt adtuk át a több mint 615 millió forintos támogatásból megújult igali városközpontot. Az egyházturisztikai fejlesztéssel a Római Katolikus templom és környezete, a Kálvária-domb, és a szőlőhegyen található Szent Donát kápolna rekonstrukciója történt meg, de sor került egy szabadtéri hittanterem, valamint új szálláshelyek kialakítására is. Az Új Széchenyi Tervből megvalósított beruházással nem csak impozáns külsőt kapott a település, hanem a Szent Mártonról elnevezett zarándokút egyik meghatározó állomásává is vált.

Az eseményen készült képeket ITT tekintheti meg.

Egészségnap, riszfesztivál, falunapok a megyében
2014. augusztus 16. 19:56 >> Hírek

A somogyi települések falunapjait meglátogatva ma ismét sok tapasztalattal lettem gazdagabb. A napot Kisgyalánban kezdtem, majd Patalomba, Bábonymegyerre és Nagyberénybe látogattam el.

Mária-napi ünnep Balatonőszödön
2014. augusztus 15. 17:28 >> Hírek

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Mária-napi búcsút Balatonőszödön. Az idei eseményt az 1935-ben épült őszödi kápolna megújulása tette emlékezetessé. A fejlesztés révén megvalósult az egyházi épület ólomüveg ablakainak rekonstrukciója, és a 14 stációt bemutató dombormű táblák is felavatásra kerültek. A beruházás az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásából, önkormányzati önerőből, és közösségi adományokból jött létre.

Falunapi programok Somogyban
2014. augusztus 09. 20:02 >> Hírek

Eleget téve a kedves meghívásoknak a mai napon Szóládon, Taszáron, Zimányban, és Felsőmocsoládon jártam. Köszönöm a baráti fogadtatást.

Az eseményeken készült képeket ITT tekintheti meg.

Gazdanap Kilitin
2014. augusztus 09. 19:55 >> Hírek

Kenyérszentelés, szántóverseny, lovasjátékok, mezőgazdasági gépek bemutatója, szórakoztató programok és páratlan gasztronómiai élmények fogadták az érdeklődőket a 9. alkalommal megrendezésre kerülő Kiliti Gazdanapon.

Az eseményenkészült képek ITT tekinthetőek meg!

Megújult a siófoki gyermekambulancia
2014. augusztus 08. 16:18 >> Hírek

Ma délelőtt adták át a Siófoki Kórház megújult gyermekambulanciáját. A 25 millió forintból megvalósított fejlesztés révén az eddigi alapterületés a rendelők száma is a kétszeresére nőtt, továbbá megtörtént a részleg akadálymentesítése is.

Az átadóünnepségen dr. Inczeffy István főigazgató kiemelte, hogy „a gyermekellátásnak a hatékonyság mellett elsősorban szülő- és gyermekcentrikusnak kell lennie, és ehhez komfortos és európai normáknak megfelelő környezetet kell biztosítani. Mi ezeknek az elvárásoknak próbáltunk megfelelni, amikor eldöntöttük, hogy átépítjük és átalakítjuk a gyermekambulanciánkat, lehetőséget adva a szakmának, a szakembereknek, hogy tudásukat jobb körülmények között kamatoztassák.”

Dr. Török Krisztina a GYEMSZI főigazgatója örömét fejezte ki a felújított gyermekambulancia átadásával kapcsolatosan, hiszen az az egyik legfontosabb korosztály, a gyermekek gyógyítását szolgálja majd. A főigazgató asszony köszönetét fejezte ki a kórházi dolgozóknak, a helyi önkormányzatnak, valamint Witzmann Mihály országgyűlési képviselőnek a kórházért tett eddigi munkájukért.

„A fejlesztés rendkívül indokolt volt, hiszen az intézmény kötelező ellátási területéhez 40 település tartozik, és csak atavalyi esztendőben több mint ötezer esetet regisztráltak a kórház gyermekambulancia részlegén.” – fogalmazott Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője, aki példaértékűnek nevezte a siófoki gyermekambulancia megújulását, hiszen nem csupán egy egészségügyi fejlesztés jött létre, hanem a jövő nemzedéke - a gyermekek - érdekében történő beruházás valósult meg. „Ha pedig gyermekeinkért teszünk valamit, akkor a saját jövőnkért is dolgozunk.”– fogalmazott a képviselő, majd emlékeztetett arra, hogy 2010-ben széles körű megújulás kezdődött az egészségügyben: „2010 előttsorozatos intézménybezárások, csődközeli állapot, kudarcos kórházprivatizációk éstömeges elbocsátások jellemezték a magyar egészségügyet. Ezzel szemben az utóbbi években jelentős előrelépések történtek az intézmények fenntartásában, működtetésében, az infrastrukturális fejlesztések és az egészségügyi bérek tekintetében egyaránt.”

„Az utóbbi egy évben a Siófoki Kórház is a jelentős sikereket tudott felmutatni, hiszen közös erőfeszítéssel sikerült újraindítani a 3 milliárdos kórházfejlesztést, hamarosan egy 150millió forintos energetikai fejlesztés indulhat, országosan is ismert és elismert szakemberek érkeztek az intézménybe és most már a gyermekambulancia is modern körülmények között fogadhatja a gyógyulni vágyókat.” – zárta gondolatait az országgyűlési képviselő.

Mentőállomás épül Igalban
2014. augusztus 06. 12:42 >> Hírek

Országosan 22 új mentőállomás építése kezdődik meg még az idén, és további 60 állomás felújítására is sor kerül. A rossz időjárás miatt alapkőletétel helyett alapkő átadásra került sor ma délelőtt Igalban. Megyénkben az igali mellett még Böhönyén és Kadarkúton kezdődhet meg az új mentőállomások építése. Szintén az Új Széchenyi Tervből megvalósított projekt keretein belül felújításra kerül a siófoki, fonyódi, marcali, csurgói, nagyatádi, barcsi és kaposvári mentőállomás is, továbbá az Országos Mentőszolgálat gépjárműparkja is 200 új, modern mentőautóval bővül.
Az új állomás megépítésével elérhetővé válik, hogy az Igalhoz tartozó, 17 települést magába foglaló ellátási területen szükség esetén 10-15 perc alatt helyszínre érkezzen a segítség.

Falunap Ecsenyben
2014. július 26. 20:32 >> Hírek

Az eseményen készült további képeket ITT tekintheti meg!

Közösségi házat avattunk Kötcsén
2014. július 26. 19:02 >> Hírek

Több mint ötven millió forintos pályázati támogatásból épült újjá a kötcsei közösségi ház, amelyet a falunapi programsorozat részeként adtunk át szombaton. A rendezvényt a szórakoztató programok mellett a "Kötcséért" emlékérmek átadása, ünnepi faültetés, és kiállításmegnyitó tette még emlékezetesebbé.

Az eseményen készült képeket ITT tekintheti meg.

. oldal