WITZMANN MIHÁLY 2014. november 23.
ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ SOMOGY 4. VÁLASZTÓKERÜLET
\"Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.\" - Széchenyi István
 
Megújult a kórház fizioterápiás részlege  
2014. november 20. 14:03 >> Hírek

A betegcentrikusság jegyében újabb előrelépés történt a Siófoki Kórházban. Ezúttal az intézmény fizioterápiás gyógytorna részlege lett komfortosabb azért, hogy betegeknek az eddigieknél jobb körülményeket teremtsenek.

A fizioterápiás részleg jelentős betegforgalmat bonyolít nap mint nap, hiszen mozgásszervi betegek kezelésében segítenek de gyakori a műtétek utáni rehabilitáció is. – Naponta átlagosan 100 kezelést végeznek a kollegák, fontos, hogy a betegeket kulturált körülmények között fogadjuk – mondta dr. Inczeffy István főigazgató, akitől megtudtuk: a kórház saját forrásból újította fel a terápiás helyiséget. Az intézményvezető azt is elmondta, hogy az ellátási komfortot javító, következő jelentősebb fejlesztés a csecsemőrészleg rekonstrukciója lehet, ehhez azonban a fenntartó finanszírozási támogatására is szükség van.

Sokadjára mutatkozik meg, hogy a siófoki kórház vezetői a kiegyensúlyozott gazdálkodás fenntartása mellett a folyamatos innovációra törekszenek, és az intézményben zajló nagyberuházás mellett azokra a részletekre is figyelnek, amelyek a betegek mindennapos komfortérzetét javítják – fogalmazott Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője.

Költségvetési vitanap az Országházban  
2014. november 19. 23:04 >> Hírek

A Kormány által benyújtott 2015. évi költségvetés tervezete megfelelő garanciákat nyújt arra, hogy a jövőben még több pénz maradhasson a magyar családoknál. A bankok elszámoltatása mellett, a rezsicsökkentés folytatása, a családi adórendszer, a gyed-extra által kínált lehetőségek és a házasságkötési adókedvezmény egyaránt a családok egzisztenciális helyzetének javítását szolgálják, és a kereskedelmi forgalom további bővülését ösztönzik.
A családpolitikai kérdéseken túl, a foglalkoztatás bővüléséről, a nyugdíjak emeléséről és a közszférában dolgozókat érintő béremelésekről beszéltem ma az Országgyűlésben.

Polgári Kör gyűlés Siófokon  
2014. november 14. 20:35 >> Hírek

ó hangulatú, érdekes beszélgetésekkel teli estét töltöttünk együtt a Siófoki Polgári Kör tagjaival.

Az eseményen készült további képeket Itt tekintheti meg.

Az épülő szennyvízhálózat tőkevonzó képeséggel is bír  
2014. november 13. 20:50 >> Hírek

Hosszú évek várakozását követően egy éven belül Siófok Töreki városrészében is kiépül a szennyvízcsatorna rendszer. A területen mintegy 6 kilométernyi vezeték épül, a hálózatra kétszáznál is több ingatlan csatlakozhat – hangzott el szerdán a Dél-balatoni szennyvízprojekt siófoki agglomerációt érintő sajtótájékoztatóján.

Öt agglomerációra bontva 18 települést foglal magába az a mintegy 18 milliárd forintból megvalósuló projekt, amelynek keretében végre bővülhet a szennyvízhálózat a Dél-Balatonnál és megépül az új siófoki szennyvíztisztító telep is – mondta a sajtóeseményen Witzmann Mihály. Az országgyűlési képviselő a 2005-ös kezdeteket idézve arról is beszélt, hogy 5 éven át az egyes önkormányzatok önállóan próbáltak cselekedni, mígnem 2010-ben a kormánynak sikerült újraélesztenie a programot, amely nemcsak környezetvédelmi szempontok és a lakosság komfortérzete miatt fontos, hanem gazdaságélénkítő hatással is bír. – Csatorna híján a Balaton törvény értemében új építési engedélyeket nem lehet kiadni a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetében, ez a szabályozás így eddig településrészek vagy akár egész települések fejlődését gátolta. A beruházás a terület tőkevonzó képességét is javítja. Új vállalkozások indulhatnak, munkahelyek jöhetnek létre – emelte ki Witzmann Mihály és példaként a Siófoktól alig néhány kilométerre fekvő Balatonendrédet említette. A falu megközelítése hiába javult jelentősen az elkerülő út megépítésével, hiába lett jobb a tömegközlekedés helyzete is, ha vállalkozások letelepedésére mindeddig nem volt lehetőség a csatornázottság hiánya miatt.

Faluházat avattunk Szóládon  
2014. október 25. 21:58 >> Hírek

Az eseményen készült további képeket ITT tekintheti meg!

1956 hőseire emlékeztünk Siófokon  
2014. október 23. 21:19 >> Hírek

Az eseményen készült további képeket ITT tekintheti meg!

Szépkorúak Művészeti Gálája Siófokon  
2014. október 18. 19:38 >> Hírek

Ma rendezték meg a Somogyi Szépkorúak Művészeti Gáláját Siófokon. A program révén több mint négyszáz somogyi nyugdíjas látogatott el a Balaton partjára és harmincöt nyugdíjas csoport mutatta be műsorát. Köszönöm szépen a meghívást, örülök, hogy ott lehettem.

Az eseményen készült képeket ITT tekintheti meg!

Lakossági fórum Balatonszemesen  
2014. október 07. 10:54 >> Hírek

Tegnap délután Gelencsér Attilával (a Somogy Megyei Közgyűlés elnökével), valamint Jakó Gergellyel (a Fidesz Somogy Megyei Választmány elnökével) Vasicsek László balatonszemesi polgármesterjelölt meghívásának tettünk eleget.

Az eseményen készült további képeket ITT tekintheti meg!

Választási fórum Siófokon  
2014. október 02. 15:29 >> Hírek

Jó hangulatú beszélgetésen lehettünk Dr. Balázs Árpád polgármester úr vendégei tegnap este a Kálmán Imre Kulturális Központban. Az eseményen részt vett Kósa Lajos a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere és Jakó Gergely, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, a Fidesz megyei listavezetője.

Az eseményen készült képeket ITT tekintheti meg!

Előremutató változások az egészségügyben  
2014. szeptember 30. 20:05 >> Hírek

A HPV védőoltások ingyenessé tételéről és az egészségügy helyzetéről tartott sajtótájékoztatót Witzmann Mihály országgyűlési képviselő és Dr. Balázs Árpád siófoki polgármester.

2010-ben a kormány egy olyan országot vett át, amely nemcsak gazdaságilag, pénzügyileg és társadalmilag volt válságban, hanem egészségileg is, és beteg volt maga az egészségügy is. 2010-re a kórházak már 125 milliárd forint adósságot halmoztak fel, mindennaposak voltak a kórházbezárások, 6000 egészségügyi gondozó veszítette el állását, soha nem látott méreteket öltött az orvos-elvándorlás és több százmilliárd forintot vontak ki az egészségbiztosítás és a magyar betegellátás rendszeréből.

Ha a Gyurcsány-koalíción múlik, a betegekkel még kórházi napidíjat és vizitdíjat is fizettettek volna. Ettől csak a 2008-as népszavazás mentette meg az országot. Ezzel szemben ma azt látjuk, hogy az egészségügy a megújulás útjára lépett. – közölte Witzmann Mihály, majd rámutatott:

Az utóbbi évek kormányzati intézkedési révén az egészségügy is a megújulás útjára lépett. A rendszerváltás óta a legnagyobb – összességében 340 milliárd forintos – fejlesztés zajlik az egészségügyben, amelynek köszönhetően sorra újulnak meg a kórházak és rendelőintézetek. Ennek számos példáját tapasztalhatjuk Somogyban is: 15 milliárdból újult meg a Kaposi Mór Megyei Kórház, sikerült újraindítani a 3 milliárdos siófoki kórházfejlesztést és számos orvosi rendelő, rendelőintézet rekonstrukciójára került sor az utóbbi években. A mentőszolgálatnál ugyancsak jelentős fejlesztések zajlanak. Míg 2008-2010 között egyetlen mentőautót sem vásároltak a szocialista kormányok, ezzel szemben 2010-ben a polgári kormány első döntései között szerepelt 120 új mentőautó beszerzése és azóta is folyamatban van további 200 gépjármű üzembe állítása. Eddig a kormányváltás óta összesen 277 mentőautó került átadásra. Az Új Széchenyi Terv támogatásával egy széleskörű mentőállomás-rekonstrukciós program is elindult, amelynek keretein belül országosan 22 új mentőállomás megépítésére, és 60 mentőállomás felújítására kerülhet sor. A programnak köszönhetően Somogyban Igal, Kadarkút és Böhönye településeken kezdődött meg eddig az építkezés, de felújításra kerül többek között a siófoki állomásépület is. Az orvos-elvándorlás csökkentése érdekében a kormány ösztöndíjprogramokat indított és megtörtént az egészségügyi dolgozók bérrendezése is. Az alapellátás finanszírozására a 2010-es forrásnál 26%-kal több pénz jut az idén, mintegy 150 milliárd forint értékben. Továbbá idén kiírásra került egy 500 milliós pályázat is az ellátatlan háziorvosi praxisok betöltésének és az orvosok letelepedésének támogatása érdekében.

. oldal