WITZMANN MIHÁLY 2014. július 28.
ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ SOMOGY 4. VÁLASZTÓKERÜLET, SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ALELNÖKE
\"Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.\" - Széchenyi István
 
Falunap Ecsenyben  
2014. július 26. 20:32 >> Hírek

Az eseményen készült további képeket ITT tekintheti meg!

Közösségi házat avattunk Kötcsén  
2014. július 26. 19:02 >> Hírek

Több mint ötven millió forintos pályázati támogatásból épült újjá a kötcsei közösségi ház, amelyet a falunapi programsorozat részeként adtunk át szombaton. A rendezvényt a szórakoztató programok mellett a "Kötcséért" emlékérmek átadása, ünnepi faültetés, és kiállításmegnyitó tette még emlékezetesebbé.

Az eseményen készült képeket ITT tekintheti meg.

Falunap - Szentgáloskér  
2014. július 12. 19:00 >> Hírek

A szentgáloskéri falunapon egy gyönyörű, almafából készített tálat kaptam vitéz Varga Károly fafaragótól. A főző- és rétessütő verseny pedig a somogyi gasztronómia ízeivel ajándékozott meg. A kulináris élvezetek mellett népitánc, népdalok, sportversenyek, vidámpark, tűzijáték és más szórakoztató műsorok gondoskodtak a vendégek tartalmas időtöltéséről.

Az eseményen készült képeket ITT tekintheti meg!

Falunap Karádon  
2014. július 12. 16:59 >> Hírek

 
Az esős időjárás ellenére remek hangulatú estével indult a falunapi műsor Karádon. A pénteki program a sportcsarnokban kezdődött, de ha az időjárás is úgy akarja, holnap már a focipályán folytatódhat az ünnep.
 
Az eseményen készült képeket ITT tekintheti meg!
Alapkőletétel megkezdődött Balatonföldvár eddigi történetének legnagyobb pályázati beruházása  
2014. július 10. 20:00 >> Hírek

Július 10-én, az alapkőletétellel kezdetüket vették a balatonföldvári Magasparton megvalósuló Interaktív Hajózástörténeti Kiállítás és Kilátó kivitelezési munkálatai.

Az ünnepségen Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő köszöntőjében a turizmus nemzetgazdaságban betöltött szerepéről és az elmúlt kormányzati ciklusban, a területen elért eredményekről beszélt.

Holovits Huba polgármester a város szempontjából többszörösen kiemelt jelentőségűnek nevezte az eseményt, hiszen jelentős turisztikai vonzerő növelése mellett a beruházással éven át nyitva tartó, 7 főt foglalkoztató turisztikai attrakcióval gazdagodik Balatonföldvár.

Forrás: www.balatonfoldvar.hu

Sauvignon Blanc lett a megye bora  
2014. július 10. 19:00 >> Hírek

A Légli pincészet 2013-as Sauvignon Blanc bora lett a győztes a Siófokon rendezett megyebor választáson. Immár tizenhatodik alkalommal zsűrizték a Dél-balatoni Borvidék minősített nedűit, összesen 19 italból választották ki a legkiválóbbat. A bor ízvilága mellett a savasság és az illat is fontos szempont volt a zsűrizésnél. Somogy borát hazai és külföldi vendégeknek ajándékozzák, valamint ezt kínálják majd a megyei rendezvényeken is.
A bor színét, illatát és a savasságát is górcső alá vette a szakma a Somogy Bora választáson. A Dél-Balatoni Borvidék 19 minősített nedűjét, 12 fehér és 7 vörös bort bíráltak. A mintákat kilenc különböző pincészetből nevezték a megmérettetésre. A szakmai és a társadalmi zsűri pontozása és a kialakított sorrend az idén is hasonlóan alakult, amelynek értelmében idén a Légli Pincészet Sauvignon Blanc bora lett a győztes. 
 
A szakmai zsűrit  az Országos Borászati Intézet nyugalmazott elnöke, Molnár Olivér, a Dél-balatoni Borút Egyesület elnöke, Gádor Dénes és a badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet borszakértője, Szőke Barna alkották.
 
A társadalmi zsűriben foglalt helyet: dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, megyei alelnök, dr. Vörös Tamás megyei főjegyző, dr. Sárhegyi Judit megyei aljegyző, dr. Balázs Árpád, Siófok polgármestere, Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere, a megyei Területfejlesztési Bizottság elnöke, Szamosi Lóránt, a Somogyi TISZK főigazgatója, Kovács Balázs, a Széchenyi Programiroda megyei vezetője, Ficsór János, a Somogyi Hírlap főszerkesztője, Csorba Ottó, a megyei Pénzügyi Bizottság elnöke.
Méta Gálaest Karádon  
2014. július 06. 16:21 >> Hírek

Tegnap este a XXIII. karádi Métatábor záróelőadásának résztvevőit és vendégeit köszöntöttem. Markaf Attila barátom meghívásának köszönhetően nem mindennapi zenei élménynek lehettem részese a római katolikus templomban. Biztosan nem véletlen, hogy már hosszú évek óta az egyedülálló népművészetéről, néptáncáról és népzenéjéről híres, több mint ezer éves somogyi település látja vendégül a népzene kedvelőit. Az idei alkalommal is több százan látogattak el Karádra az ország határain belülről és kívülről egyaránt. Köszönöm szépen a meghívást, ezúton is gratulálok a fellépőknek.

Az eseményen készült fotók ITT tekinthetőek meg!

Semmelweis Nap a Siófoki Kórházban  
2014. július 04. 17:06 >> Hírek

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ekkor született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, a gyermekágyi láz okának és gyógymódjának feltalálója. Július 3-án a Siófoki Kórházban is sor került a Semmelweis Napra, ahol beszédet mondott Dr. Inczeffy István főigazgató, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, Dr. Balázs Árpád Siófok város polgármestere és Dr. Oláh Vilmos főorvos.

Dr. Inczeffy István elmondta, hogy ez a nap az egészségügyben dolgozókról szól. Az itt dolgozóknak büszkének kell lenniük magukra, hiszen munkájuk a beteg és elesettek megsegítéséről szól. A főigazgató szerint Semmelweis munkássága példaértékű és követendő is egyben. Tájékoztatott róla, hogy ahárommilliárdos fejlesztés folytatása, amely modern ellátást és környezetet biztosít majd Siófok város és a térség lakóinak és az itt nyaralóknak egyaránt rövidesen újraindul. A projekt előmozdítása érdekében tett erőfeszítéseiért köszönetét fejezte ki Witzmann Mihály országgyűlési képviselőnek, majd a további fejlesztésekről adott rövid áttekintést.A gyermekambulancia felújítása is hamarosan befejeződik, amely által európai környezetben tudják majd ellátni a betegeket. A porta felújítása is megtörtént illetve a mellette levő épület bérbeadására is rövidesen sor kerül. Felújításra kerültek a liftek és a villamosvezeték rendszer is. Új gépek és műszerek lettek vásárolva, és majdnem minden osztályra fejlett vezeték nélküli internet hálózat került kiépítésre az intézményben. Dr. Inczeffy István szerint példaértékű a régi és a közelmúltban kinevezett vezetőkegyüttműködésevalamint az osztályok közötti összetartás.

Witzmann Mihály országgyűlési képviselő elmondta, hogy most is örömmel érkezett azeseményre, hiszen munkája során napi kapcsolatban van a térség egészségügyi intézményeivel. Kiemelte, hogy ez a nap a Semmelweis Ignác munkássága, életpályája iránt érzett tisztelet mellett, az egészségügyben dolgozókról szól, akik felé elismeréssel és hálával tartozunk. Ők azok, akik nap mint nap erőn felül teljesítenek annak érdekében, hogy gyógyulni vágyó embertársaiknak segítséget nyújtsanak. Megköszönte a dolgozók munkáját és elhivatottságát. Véleménye szerint a magyar egészségügy ugyan már a gyógyulás útjára lépett, de még mindig nem teljesen egészséges. A közelmúltban számos olyan intézkedés született, amely ezt a folyamatot segíti elő. Példaként említette a megyei szinten több tízmilliárdos volumenű intézményi felújításokat, a nagyarányú orvoselvándorlást mérséklő ösztöndíjprogramokat, a mentőállomás felújítási ill. építési programot, az új gépjárművek beszerzését vagy az elindított bérrendezési programokat. A képviselő rámutatott, hogy mindezek ellenére még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk, de legalább pozitív történések kezdődtek az egészségügyi ellátórendszeren belül. Reményét fejezte ki, hogy jövő ilyenkor a Semmelweis Napon már az újonnan elkészült kórházi épületet is ünnepelhetik.

Újraindul a fejlesztés a siófoki kórházban  
2014. július 02. 10:28 >> Hírek

Az állam, az önkormányzat, a fenntartó és az intézmény összefogásával újraindították a másfél éve elakadt, több mint hárommilliárd forint értékű siófoki kórházfejlesztő projektet - jelentették be kedden az intézményben tartott sajtótájékoztatón. A tervek szerint az építkezés napokon belül folytatódhat.

Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára elmondta, a tervek szerint egy év múlva, a beruházás átadása után jóval magasabb szintű, korszerűbb és komfortosabb körülmények között fogadja a betegeket a kórház. A siófoki eset jó példa arra, hogyan lehet túllépni az uniós projektek során felmerülő problémákon - hangsúlyozta.

Az államtitkár az egyik legfontosabb feladatának nevezte, hogy meggyorsítsa és megfelelő színvonalon be tudja fejezni azt a több mint 300 milliárd forint összértékű egészségügyi, infrastrukturális és eszközberuházást, amelyre lehetőség nyílt a most záruló uniós fejlesztési ciklusban.

A siófoki kórházban az év egy részében rendkívül nagy feladat a sürgősségi ellátás, ezen az új beruházás enyhíteni fog - mondta.

"Fontosak az ilyen összefogások, hogy a határidőket tartva minden uniós forrást le tudjunk hívni időre, amire egyébként minden esélyünk megvan" - közölte az államtitkár. Hozzátette, nem lesz forrásvesztés, ami azért is fontos, mert ez a nagyságrendű beruházásfejlesztési keret olyan lehetőség az egészségügy számára, amire ritkán adódik lehetőség, és ki kell használni.

Turisztikai konferencia Majorkán  
2014. június 28. 20:59 >> Hírek

A jövő nyomában címmel rendeztek turisztikai konferenciát a Balatonfenyveshez tartozó 
Hunyady Imre Majorban - "Majorkán", ahol Somogy megye területfejlesztési programjáról és a turizmus jövőbeli lehetőségeiről tartottam előadást.

Az eseményen készült képeket ITT tekintheti meg!

. oldal