Witzmann Mihály

SiófokFő u. 131.4. választókerület
2017 Jan. 13 12:00

Látogatás a Siófoki Tankerületi Központban

A tabi, siófoki, fonyódi és marcali tankerületei körzetek egyesülésével létrejött Siófoki Tankerületi Központban tettem látogatást és érdeklődtem az aktuális köznevelési feladatokról. Gruberné Kis-Pál Andrea igazgató asszony arról tájékoztatott, hogy a 71 feladatellátási helyet magába foglaló Siófoki Tankerületben a sikeres munkavégzéshez szükséges személyi és tárgyi feltételek biztosítottak, és a január 1-i átállás - vagyis az intézmények üzemeltetésének átvétele - zökkenőmentesen zajlott le. Az általános iskolák, gimnáziumok és kollégiumok üzemeltetésében bekövetkezett változás megfeszített munkát kívánt ugyan, de köszönhetően a települési önkormányzatok partneri együttműködésének, mindez gördülékenyen és ütemterv-szerint történt meg.
Ott tartózkodásom során személyesen is megtapasztaltam, hogy az új irodák kialakítása és az irodabútorok elrendezése még folyamatban van, ám a szakmai feladatok ellátása ettől függetlenül, illetve ezzel párhuzamosan biztosított.
A korábbi tankerületek összeolvadásával, a megyében Siófokon és Kaposváron kerültek kialakításra a Tankerületi Központok.

Witzmann Mihály

Siófok, Fő u. 131.
eseménynaptár