Witzmann Mihály

SiófokFő u. 131.4. választókerület
2021 Oct. 30 13:52

Balatonvilágos: Kérdések és válaszok Club Aliga fejlesztésével kapcsolatban

Augusztus végén a balatonvilágosi polgármesteri hivatalban történt egyeztetésen arra kértem a beruházó helyi képviselőjét, hogy szeptemberben álljanak a nyilvánosság elé, és ismertessék a fejlesztési elképzeléseiket.
Ha szeptemberben nem is, de október 7-én erre sor került.
A prezentációval egybekötött fórumra meghívót sajnos nem kaptam, de más forrásokból értesültem róla, így részt tudtam venni az eseményen. (Ahova nem hívnak, oda nem szoktam elmenni, de ez esetben kivételt tettem, ugyanis az elmúlt években - a helyiekkel együttműködve - rengeteget foglalkoztam a témával. Most is fontosnak éreztem, hogy konkrét kérdésekre, konkrét válaszokat kapjak.)
Végre erre is sor került!
Megtudhattuk többek között:
 A Club Aliga helyett Aligaliget nevet viselő komplex beruházás mindenki számára nyitott és elérhető lesz a főszezonban és azon kívül is!
 A helyiek és nyaralók számára egy korszerű szolgáltatásokkal felszerelt nyilvános strand épül.
 A kikötőfejlesztést úgy kívánják megoldani, hogy utasszállító, menetrend szerinti hajóközlekedés is biztosított lehessen.
 A kikötő bejárhatósága várhatóan a nyugati mólószáron létesülő sétányon lesz elérhető.
 A zöld felületek megtartása és a ligetszerű, barátságos, környezetbarát kialakítás a projekt egyik fő prioritása.
 A fejlesztéssel több száz új munkahely jön létre, és a helyi önkormányzat, ill. vállalkozások bevételei is emelkedni fognak.
 A területre vezető utak használata, és a területen történő áthaladás - gépkocsival, kerékpárral és gyalogosan is - biztosított lesz a jövőben is. A projekt kiemelt célja, hogy a Balatonvilágostól egykor ‘kihasított’ terület, a település aktív közösségi részévé váljon.
 A vízparti sétány a jövőben is elérhető lesz.
Itt tartunk jelenleg. Bizakodva várom a folytatást!
Hajrá, Balatonvilágos!

Witzmann Mihály

Siófok, Fő u. 131.
eseménynaptár