Witzmann Mihály

SiófokFő u. 131.4. választókerület
2021 Oct. 30 13:50

Siófoki uszoda: az eddig megépült tanuszodákhoz képest várhatóan nagyobb tanmedence és nagyobb öltözők is épülhetnek Siófokon

A siófoki uszoda építéssel kapcsolatban többen is érdeklődtek nálam, ezért fontosnak éreztem, hogy a közelmúlt tárgyalásairól részletesen is beszámoljak.
A Magyar Közlönyben is megjelent kormánydöntés értelmében a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program harmadik ütemében megépülhet az uszoda Siófokon.
A beruházáshoz szükséges állami forrásokat - a tervezéstől a kivitelezésig - a kormány biztosítja.
A két medencét (nagy medence és tanmedence), a gépészetet, az előcsarnokot, az öltözőket és a parkolót is magába foglaló létesítmény az önkormányzat által kijelölt (Kiliti felé haladva bal oldalon, a szintén kormányzati támogatásból befejezendő edzőközpont melletti) ingatlanon fog megépülni.
Siófok Város Önkormányzatának feladata az, hogy az általa kijelölt területre biztosítsa az üzemeltetéshez szükséges infrastruktúrát (víz, gáz, villany, szennyvíz).
A komplexumot az állami tulajdonú Nemzeti Sportközpontok fogja üzemeltetni, tehát a város számára ez kiadást nem fog jelenteni.
A már megépült és jelenleg is építés alatt álló tanuszodákhoz képest - az eddig alkalmazott típustervekkel szemben - a siófoki uszodában várhatóan kétszer nagyobb tanmedence és nagyobb öltözők kerülnek tervezésre.
A több milliárd forintos beruházás tervezési szerződésének megkötésére még az idén sor kerül.
Egyenlőre itt tartunk, a fejleményekről természetesen folyamatosan tájékoztatást fogok adni.
 https://www.sonline.hu/.../helyi.../siofoki-uszoda-4457390/

Witzmann Mihály

Siófok, Fő u. 131.
eseménynaptár