Witzmann Mihály

SiófokSemmelweis u. 14.4. választókerület
2020 Feb. 9 13:10

Februári találkozóját tartotta a Siófoki Polgári Kör.

Sok mindenről beszélgettünk. A fideszes önkormányzati képviselők részletesen beszámoltak róla, hogy a csapadékvíz elvezetésre elnyert 200 millió forint visszaadásával kapcsolatban hogyan vett 180 fokos fordulatot a Becsülettel Siófokért Egyesület álláspontja a bizottsági ülések és a testületi ülés között. Személy szerint nagyon örülök, hogy érveiket elfogadta a többség, és a józan ész végül felülkerekedett. Tény és való, hogy igencsak ritkán találkozni olyan esettel, amikor egy jelentős összegű támogatással a kedvezményezett önkormányzat nem kíván élni. Ez még a média élénk érdeklődését is felkeltette a bizottsági üléseket követően. A fideszes önkormányzati képviselők mindvégig azt képviselték, hogy óriási hiba lenne egy elnyert támogatást visszafizetni. Főleg úgy, hogy évtizedes problémák megoldásában jelenthet komoly segítséget mintegy 1500-2000 siófoki lakos számára. (Mint ismeretes, a korábbiakban a déli városrész csapadékvíz elvezetését 400 millióra kalkulálta a Polgármesteri Hivatal. Ez az elnyert 200 milliós támogatás, valamint további 200 millió forint önerő felvállalásával lett volna biztosítható. Azóta azonban kiderült, hogy a teljes költség 650-700 millió forintra rúg, így nyilván az önerő mértékét is emelni kell a sikeres megvalósítás érdekében.)
A megvalósítandó Civil Házra elnyert 135 milliós pályázat körüli variálás tekintetében viszont már nem voltak ennyire optimisták a beszámolók. Ugyanis a testületi többség itt egy helyszínváltoztatással kíván élni, és az egykori mozi épületének felújítása helyett (amelyre a pályázati támogatást a korábbi ciklusban sikerült elnyerni), a régi könyvtár épületében kívánnak belső felújításokat eszközölni. Nagyon bízom benne, hogy a helyszínváltoztatással kapcsolatos módosítás nem fogja veszélybe sodorni azt a nemes célkitűzést, hogy a siófoki civilek végre otthonra lelhessenek a városukban.
Szó esett még a Minta lakótelep modernizációjáról, amelyet még a terület előző képviselője, Szajcz Adrián úr indított el 2015-ben, és a közelmúltban készült el. Szintén az előző ciklusban történt meg a Városház tér felújításának első üteme Szamosi Lóránt képviselő úr kezdeményezése révén. Kérdésként itt az merült fel, hogy vajon folytatódni fog-e a terület fejlesztése a korábban megígért további ütemeknek megfelelően?
A fenti témák is jól mutatják, hogy a Siófoki Polgári Kör tagjai elkötelezett lokálpatrióták, és fontos számukra Siófok fejlődése. Köszönöm a meghívást!

Witzmann Mihály

Siófok, Semmelweis u. 14.
  • siofok@fidesz.hu
  • +36 20 261 8330
  • hétfő-csütörtök 8:00-15:00
    péntek 8:00-14:00
  • 8600 Siófok,
    Semmelweis u. 14.
eseménynaptár