Witzmann Mihály

SiófokFő u. 131.4. választókerület
2021 Jan. 16 00:00

Vitorláskikötők

 

A vitorláskikötőkkel kapcsolatos tegnapi posztom óta többen is kérdezték, hogy milyen témákról egyeztettem a Balatoni Hajózási ZRt. vezérigazgatójával, Veigl Gáborral. Íme, összefoglalva:
Kormánypárti képviselőtársaimmal történő egyeztetésnek megfelelően arra kértem vezérigazgató urat, hogy a vitorláskikötők bérbeadását vegyék újra napirendre, és azok üzemeltetése továbbra is maradjon a BAHART-nál.
Jól halad az új balatoni hajók (két komp és két utasszállító katamarán) beszerzésének előkészítése. Bár a Sió-zsilip és a Sió-csatorna rekonstrukciója folyamatban van, de a hajózási társaság rendszeresen egyeztet a partnerekkel annak érdekében, hogy az új hajók szállítása megoldható lehessen a csatornán keresztül.
A BAHART-os dolgozók megbecsülését erősítendő - a pandémia okozta kihívások ellenére is - januárban megtörténik a béremelés és a teljesítmény bónusz bevezetése is. A hajósok és műhelyes állomány béremelése meghaladja a 10%-ot.
Nagy hangsúlyt kap a munkahelyi ösztönzési rendszer és a munkakörülmények fejlesztése is.
Megkezdődik a jelenlegi hajópark részleges felújítása, amelyet az utazóközönség már az idei szezonban is tapasztalni fog.
Vezérigazgató úr elmondta azt is, hogy különleges évre készülnek, hiszen fennállásának 175. jubileumát ünnepli idén a balatoni hajózás.
Amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, méltó eseménysorozattal készülnek. Ősszel például látványos hajófelvonulással és más színes programokkal várják a hajózni vágyókat.
A vitorláskikötőkkel kapcsolatos tegnapi posztom: https://www.facebook.com/1798630263746693/posts/2830146693928373/

Witzmann Mihály

Siófok, Fő u. 131.
eseménynaptár