2021 Mar. 12 00:00

Szántódpuszta: Megígértük, megcsináljuk!

Örömmel jelentem, hogy megkezdődött a munka, elindult a szántódpusztai majorság felújítása!
Mi történik pontosan?
1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból megvalósul a majorsági épületek fejlesztésének és a látogatóközpont kialakításának első üteme.
A kormány meghallgatta azt a kérésemet is, hogy további 290 millió forint hazai forrást biztosítson a beruházáshoz. A plusz támogatásnak köszönhetően az állam visszavásárolja a baloldali kormányok által eladott Ádám pincét, sor kerül a keresztistálló és a cselédházak tetőszerkezetének felújítására is.
A majorság végre újra élni fog!
Valódi közösségi térként a szabadidő hasznos és kulturált eltöltésének lehetőségét biztosítja majd diákcsoportok, baráti társaságok, vagy éppen kiránduló családok számára. A megszépülő épületek, a vidéki állattartás, a lovas hagyományok és a régi mesterségek bemutatása mellett, a leendő piactér pedig a helyi termelők és kézművesek portékáinak értékesítésére, vagy akár a helyi alapanyagokból készített élelmiszerek megkóstolására biztosít majd lehetőséget.
Szántódpuszta fejlesztésével régi álmunk válik valóra!
Biztos vagyok benne, hogy a fejlesztés méltó lesz a majorság történelmi múltjához, és jelentősen hozzájárul a balatoni és a somogyi térség turisztikai szolgáltatásainak bővítéséhez.