Witzmann Mihály

SiófokFő u. 131.4. választókerület
bemutatkozás

Tisztelt Látogató!

Megtiszteltetés számomra, hogy felkereste honlapomat, s így alkalmam nyílik arra, hogy röviden bemutatkozzam Önnek.

1977-ben születtem Siófokon. Budapesten szereztem mérnök-informatikus diplomát, majd ezt követően a versenyszférában helyezkedtem el. A ranglétrát végigjárva eleinte alkalmazottként, később üzletvezetőként, végül pedig cégtulajdonosként is tevékenykedtem. Dolgoztam Balatonlellén, és voltam ügyvezetője egy Siófokon működő informatikai vállalkozásnak is. Az üzleti élet mellett oktatással is foglalkoztam. Az általam szervezett számítástechnikai tanfolyamok mellett, egy éven át dolgoztam rendszergazda-oktatástechnológusként a balatonboglári Mathiász János Szakközépiskolában.

A közélet mindig is érdekelt. A balatonlellei városvezetés munkáját képviselőként nyolc éven át igyekeztem segíteni, míg 2010. októberében megválasztottak a Somogy Megyei Közgyűlés alelnökévé. Megyei alelnökként rendkívüli lehetőség volt számomra, hogy Somogyországot és a somogyi embereket még jobban megismerhettem.

A 2013. januárjában választottak meg a Siófok székhelyű, Somogy 4-es választókerület fideszes elnökének, majd 2013. júliusától 2014. áprilisáig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megyei útügyi miniszteri biztosaként is tevékenykedtem.

A 2014-es országgyűlési választások megtisztelő eredménnyel zárultak számomra. A Somogy 4-es választókerületben élő emberek bizalmának köszönhetően országgyűlési képviselőként szolgálhatom a térség polgárait.

Tősgyökeres balatoni vagyok, így igen erős a kötődésem a magyar tengerhez. Apai ágon Balatonlellén élnek a rokonaim, az anyai szálak pedig Siófokra, Zamárdiba és Balatonendrédre vezetnek.

Születésem óta kötődöm Somogyhoz. Itt jártam óvodába, iskolába, és itt neveljük feleségemmel kisfiunkat, aki 2011-ben született.

Büszkén mondhatom, hogy Somogy az otthonunk. Az otthon nem csupán egy hely, hanem egy érzés. A biztonság, az öröm, a figyelem és a közös fejlődés érzése. Ez ad erőt a mindennapi munkához, hogy gyarapítsuk szülőhelyünket, otthonunkat, melyhez ezer szállal kötődünk családunk, barátaink, emlékeink által. Ez az érzés nyújt bíztatást, hogy a köz ügyeivel foglalkozzam már 12 éve.

Szülőföldem, lakóhelyem Somogyország, amely minden figyelmet és törődést megérdemel.

Hiszek abban, hogy sok munkával, erős akarattal és valódi összefogással megvalósíthatjuk közös céljainkat. Mert ahogy Széchenyi István mondta egykoron:

"Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen."

 

Witzmann Mihály

országgyűlési képviselő

Witzmann Mihály

Siófok, Fő u. 131.
eseménynaptár